📍 Genç İVEK Sağlık Bilim ve Teknolojileri Dergisi 11. Sayısı Yayımlandı !!!

📍 Genç İVEK Sağlık Bilim ve Teknolojileri Dergisi 11. Sayısı Yayımlandı !!!

11.Sayımız “Yaşam ve Biyoteknoloji” temalı dergimiz ile sizlerle birlikteyiz. İnsanoğlunun doğada var olmaya başladığı andan itibaren geliştirdiği süreçler son hızıyla devam ediyor. Doğanın bizlere sunduğu eşsiz özelliklerimiz bugün biyoteknoloji çalışmaları ile hayatımızın her alanına girmiş durumda. Kullanıldığı farklı alanlar ve multidisipliner yaklaşımı ile biyoteknoloji hayatımızı yeniden şekillendiriyor.

Biyoteknoloji, multidisipliner bir yaklaşımla farklı bilim dallarından faydalanarak ve DNA ile genetikte gelinen son teknolojiyi kullanarak bitkileri, hayvanları ve yaşama sahip olan diğer tüm mikroorganizmaları dönüştürmeye, doğal ya da doğal olmayan yöntemlerle ihtiyacımız olan farklı maddelere ve ürünlere çevirmek için kullanılan teknolojilerin tümünü ifade ediyor.

Biz de Genç İVEK Ailesi olarak biyoteknoloji alanında gelişen bu sürece ilişkin çalışmalarımızı yaparak, bu sayımızda ana dosya konumuzu, “Yaşam ve Biyoteknoloji” olarak belirledik. Multidisipliner bir yaklaşım ile ele aldığımız çalışmaları sizler için derledik. Biyoteknoloji alanının Türkiye’de ki en büyük faaliyetini İVEK Vakfı olarak yürüttüğümüz BIO Türkiye Organizasyonu’nun üçüncüsünü çok yakın bir zamanda gerçekleştireceğiz. Bu alana ilgi duyan tüm bilimseverlerin ilgili mecralardan takip etmesini tavsiye ederiz.

Genç İVEK olarak sağlıkta öncü bir paydaş olmaya, bilim ışığında en güncel bilgileri sizlere aktarmaya, sizler için üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz.

Sağlıkla ve sevgiyle kalın…

Sizler için hazırladığımız bilim dolu tüm sayılarımıza https://gencivek.org/blog/category/saglik-bilim-ve-teknolojileri-dergisi/ adresimizden ulaşabilirsiniz 🌿

#genciveksağlıkbilimveteknolojileridergisi