‘Genç İVEK Öğrenci Zirvesi 22’ İstanbul’da Gerçekleştirildi

‘Genç İVEK Öğrenci Zirvesi 22’ İstanbul’da Gerçekleştirildi

Genç İVEK olarak düzenlediğimiz ‘Genç İVEK Öğrenci Zirvesi 22’ye İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliği yaptı. İkincisini düzenlediğimiz Zirve’de; sağlık bilim ve teknolojileri konularını içeren oturumlar gerçekleştirildi.

Zirve’nin açılış konuşmalarını Genç İVEK Başkanımız Sn. AYŞEGÜL TANRIVERDİ ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Gülden Zehra Omurtag ile gerçekleştirildi. Sn. Omurtag, öğrencilerin önemli bir organizasyona imza attıklarını belirterek teşekkürlerini ifade etti.

Sn. Tanrıverdi de farklı alanlarda çalışmalar yapan bilim insanlarını gençlerle bir araya getirerek bir tartışma ortamı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Zirve’ye video mesaj yollayan İVEK Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanımız ve Ankara Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Zirve’nin sağlık alanına çoklu bir bakış açısı getireceğini ifade etti. İVEK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız ve Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üye. Sn. Dr. Mahmut Tokaç ise şöyle dedi: “Başlangıçta dernek olarak faaliyet gösterdiğimiz ve yalnızca ilaç ve eczacılık üzerine çalışmalar yaptığımız kurumu, bir vakfa dönüştürerek kapsama alanını genişlettik.

İlaç ve eczacılık alanlarının yanında sağlık, bilim ve teknolojiyi de ekleyerek sektörün her alanına dokunmak istedik. Sağlık alanında özgün çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kamu ve sektör arasında bir köprü görevi üstleniyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu.